Schufa zbira podatke in zagotavlja podatke o kreditih

Kaj je Schufa in za kaj gre? No, ime je kratica za „zaščito skupnosti za splošno kreditno zaščito“, in to je največja gospodarska informacija v Nemčiji. To bi moralo pogodbenici na finančnem trgu omogočiti pravilno oceno kreditne sposobnosti in pripravljenosti za plačilo svojih strank. Na žalost podatki niso vedno točni, zato je samoocenjevanje včasih zelo koristno.

 

Gospodarske informacije zbirajo ustrezne podatke za finančni trg

Schufa zbira podatke, pomembne za kreditno poročilo nemških potrošnikov, kot so:

  •      Obstoječe kreditne ali lizing pogodbe
  •      Odprti tekoči računi
  •      Odprta zahteva
  •      Uporabljene pogodbe za mobilne telefone
  •      telekomunikacijske pogodbe
  •      Vsi osebni podatki (ime, priimek, trenutni in prejšnji naslovi, datum rojstva in spol)

V zadnjih nekaj letih je bilo zbranih več kot 612 milijonov informacij iz več kot 60 milijonov potrošnikov v Nemčiji.

 

Schufa nudi informacije podjetjem in zasebnikom

Pravi namen zaščitne skupnosti je zaščititi podjetja na trgovalnem in finančnem trgu zaradi neplačil. Kreditna družba, pa tudi posamezniki, kot so najemodajalci, lahko pridobijo informacije. Na ta način je približno 275.000 informacij danih približno 7.000 fizičnim osebam in partnerskim podjetjem. Razlikuje se med informacijami A in B. A-Information vsebuje informacije o celotnem bremenu osebe. V B-informacijah je le običajno vedenje, kot je točno plačilo obrokov posojil. Telefonska podjetja in podjetja za pošto običajno prejemajo informacije B, medtem ko banke in družbe za lizing prejemajo informacije.

 

Samorazkritje ščiti pred napačnimi podatki

Zaradi tako imenovane „ocene“ se zaračuna stopnja kreditne sposobnosti osebe. Ta vrednost je med 1 in 100 in nižja je vrednost, manj kreditno sposobna družba ali oseba. Vendar je rezultat le orientacijska vrednost, zaščitniška skupnost ne vpliva na končni kredit, to je vse skupaj s posojilodajalcem. Ker pa je rezultat le statistična vrednost, bi lahko bil verjetno slabši, kot je vaša realna bonitetna ocena. Zato je samoocenjevanje pogosto zelo koristno. V skladu z odstavkom 34 zveznega zakona o varstvu podatkov ima vsakdo pravico enkrat na leto pogledati svoje podatke. To je brezplačna odobritev, običajne pristojbine za obdelavo informacij Schufa znašajo 18,50 EUR.

Previous Post
varicofix test
zdravje

Varicofix Mnenja, mnenja, cene in nakup

Next Post
ArthroNeo
zdravje

ArthroNeo Mnenja, mnenja, cene in nakup